Växtfredag // Klätterväxter

Äntligen fredag hörni! Som jag har längtat. Fredagar är ju trots allt den bästa dagen på veckan om ni frågar mig. 🌻
Jag har precis kommit hem från seminariet som ju faktiskt gick rätt så bra trots min ångest inför det. Men sen så har jag ju alltid ångest inför det så det hörde väl till vanligheten. Nu tar jag i alla fall helg och andas ut!

Fredagen till ära så tänkte jag snacka lite om klätterväxter, för det är verkligen någonting jag verkligen gillar men inte har speciellt mycket av. Jag måste helt enkelt införskaffa mig mer, för det är ju så rackarns fint att klä även väggarna med växter!
Jag tänkte i alla fall visa er vilka klätterväxter som befinner sig i mitt hem i skrivande stund.

Monstera adansonii

Denna magiska växt är utan tvekan också en av mina favoriter. Jag köpte en för ett år sedan och jisses så det växer. Nu har jag två stycken i min ägo och planen är att dessa två ska växa och få vara runt gardinstången i vardagsrummet. Det ger en himla härlig känsla.

Förutom att den är vacker att kika på så är den också himla lättskött måste jag säga och det är ju en fördel!

Karlbergare

Nu vet jag inte huruvida detta är en klätterväxt eller ej, i alla fall, den växer i rankor och blir hur fin som helst. Detta är en favorit som också är så galet lättskött. Oj oj oj så jag har misshandlat min moderplanta. Den på bilden är sticklingar från min stora moderplanta, jag har lyckats bryta av så många delar på den då den är så enorm.
Förutom att den är lättskött så växer den så innerligt snabbt. För ett år sedan köpte jag min moderplanta som en liten liten stickling och nu är den enorm.

Min dröm är att ha en piedestal med moderplantan på där den får växa fritt, hur fint?

❥ LÄSTIPS: En växtlig throwback

Sommarmurgröna

Jag är egentligen inte ett fan av murgrönor, tycker att de kan vara rätt trista men ändå så fina. Sommarmurgröna är jag däremot alldeles förälskad i. I december fick jag tre sticklingar av en vän och dom växer ju som bara den och det gör en ju så himla glad ändå. Växtlycka ända in i själen minsann!

Min plan med min sommarmurgröna är att knåpa ihop en ampel åt den och hänga upp i något hörn här hemma för att låta den växa fritt på väggarna. Magiskt, inte sant?

❥ LÄSTIPS: Amplar i makramé

Gullranka

Förr tyckte jag att gullrankor var himla tråkiga, knappt ens fina. Idag undrar jag varför, för dom är ju så fina i alla dess former!

Till vänster ser ni min gullranka marble queen, istället för gula partier så har den vita partier.
Till höger ser ni min gullranka N'joy som har mindre blad och en annan teckning, en favorit här hemma helt klart!

Marble queen hade jag tänkt låta växa och vara runt vår sänggavel, men jag vet inte helt än. Den som lever får se helt enkelt.
Min N'joy vet jag inte riktigt, jag tror att den möjligtvis ska få hänga i köksfönstret men det är ännu oklart, den är ju inte jättestor än.

Har ni några tips på klätterväxter? Vill verkligen få in mer sånt här hemma! 🌿
Hoppas er fredag blir alldeles magisk nu hörni, det ska jag se till att min blir i alla fall!

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Åh, dina älskade växter Joy 😍 Blir alltid så glad av att komma in här och se dem! 🌿 Och du!! Hur grym är inte du som tog dig igenom seminariet! Heja dig 💖💖
Har tyvärr ingen jättebra koll på klätterväxter, men måste bara säga att Karlbergarn var så gudomligt fin! Tycker om att den är lättskött också, vore ju verkligen drömmen att ha en sån i piedestal 😍💕 Fredagskram till dig tjejen!
nouw.com/janielindahl
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, fina fina du! 💖Blir ju så rackarns glad av dig Janie! Och hojta om du vill ha en stickling av karlbergaren så kan vi ju lösa det hihi!! 😍Kram fina fina du! 💖
nouw.com/joywesterberg
janielindahl
janielindahl,
Men vore ju drömmen 😍 Kan hojta till när jag införskaffat någon mer kruka + jord här hemma 💕🌱
nouw.com/janielindahl
MartaKristin
MartaKristin,
Ååh, vad fina! Jag älskar klätterväxter. Hade två murgrönor för ett tag sedan, men de trivdes uppenbarligen inte här för bägge dog. 😂💕
nouw.com/martakristin
joywesterberg
joywesterberg,
Haha åh, men tycker att murgrönor överlag inte vill överleva inomhus riktigt? Verkar som ett vanligt fenomen. 😂💖
nouw.com/joywesterberg
feliciah
feliciah,
Åh så otroligt fina 😍 Önskar att jag hade lika gröna fingrar som dig finaste Joy!! Grym du är som tog dig igenom seminariet 💖 Njut av fredagen, det är du så värd! KRAM
nouw.com/feliciah
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, visst är dom! 😍Tack fina fina Felicia, blir alldeles varm i hjärtat. KRAM! ❤️
nouw.com/joywesterberg
norsketankeridanmark
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, visst är dom! 🌿
nouw.com/joywesterberg
Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh helt fantastiskt med helg, det är du så värd nu underbaring! Och dina växter alltså, du är rena rama växtdrottningen! 😃 Kram finaste! <33
nouw.com/lillymihlte
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, visst är det! 😍Haha, det är jag och min växtdjungel mot allt! Kram fina fina du, hoppas din lördag blir alldeles magisk ❤️
nouw.com/joywesterberg
matildatakkula
matildatakkula,
Gud vad fina! Hoppas du får en underbar helg, kram <3
nouw.com/matildatakkula
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack fina! Hoppas även du får en underbar helg. Kram! ❤️
nouw.com/joywesterberg
Ida,
Älskar Karlbergare!! Vill ha en 😊
onlyonewaytogo.blogg.se
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, dom är så fina!! 💚
nouw.com/joywesterberg
ByHilma
ByHilma,
joywesterberg
joywesterberg,
happyM
happyM,
Åh håller med, fredagar är fantastiska ❤️ Du är så himla grym som tog dig igenom seminariet!! Snacka om power ❤️ Växterna var ju superfina!!!
nouw.com/happym
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack fina! Ibland måste en ta sig igenom det tråkigaste i världen, så skönt när det är avklarat hihi! Hoppas du får en fin lördag ❤️
nouw.com/joywesterberg
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh fredagar är verkligen så fantastiska! Alltså jag älskar dina växter, sen jag har börjat fälja din blogg och fina underbara växter så har jag börjat gilla växter mer haha. Du är verkligen grym som tog dig igenom semninariet! 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, håller verkligen med dig! Haha åh, vad kul att jag kan sprida växtglädje, det är ju så fantastiskt med växter! ❤️Kram fina du!
nouw.com/joywesterberg