Svar på frågestunden

Nu ni är det väl ändå dags att svara på frågorna ni ställde i onsdags! Så himla kul med frågor, blir så glad. Och bra var dom ju också.

Varför började du blogga?
Verkligen en superbra fråga! Jag har bloggat till och från i flera år, men har haft ett uppehåll på fem år ungefär. Anledningen till att jag började blogga igen var för att jag älskar att skriva, jag vill ha ett forum där jag kan dela med mig av det jag skapar och för att kunna inspirera till en hel drös med grejer - som grönska i hemmet, veganism och kroppsaktivism för att ta några exempel!

Vad/vem inspirerar dig?
Jag vet inte om någon specifik person inspirerar mig, däremot blir jag inspirerad av ljusa miljöer med en massa växtligheter och struktur, det är då jag känner mig som mest inspirerad! Är det stökigt omkring mig försvinner inspirationen lika fort - tror inte att jag är ensam om det, haha!

Vad gör du om du får bloggtorka?
Om jag får bloggtorka öppnar jag upp min bullet journal där jag har gjort ett uppslag för mina sociala medier (ett inlägg om det kommer att dyka upp under morgondagen). I den skriver jag ner alla inläggsidéer jag får upp i huvudet. Sen har jag listor i telefonen för det ändamålet ifall jag inte har min bullet journal i närheten. Annars går jag mest på känsla - det finns alltid något att blogga om!

Har du något typiskt finskt du gör?
Alltså, jag vet faktiskt inte! (För er som inte vet så är jag helfinsk - har finska föräldrar och är född och delvis uppvuxen på Åland)
Jag äter alltid lådor på julen, älskar potatis- och morotslådor. Memma är ett måste på påsken också såklart! Sen så äääälskar jag karelska piroger. Jag tror ärligt talat att det enda är att jag älskar finsk mat något kopiöst. Finskt godis är även bättre än svenskt, just sayin'!

Vad tänker du om finländare?
Haha, jag tänker nog ingenting speciellt faktiskt! Jag gillar finländare!!

Kan du prata finska?
Tyvärr så kan jag inte det, eller ja, jag kan prata det till en viss del. Däremot så pratade jag även finska som liten, men har glömt bort det mesta. Tog upp det i mellanstadiet och tänkte att jag bannemej skulle lära mig finska igen, men icke - jag fick inte ens godkänt på betyget, så bra gick det. Men jag vill lära mig det igen!

Om du inte kunde bo i Sverige, vart skulle du då vilja bo?
Det här är verkligen en supersvår fråga, för jag har faktiskt aldrig tänkt så långt. Det är väl klart en drömmer att bo på varmare breddgrader, men vart har jag ingen aning om! Någonstans där det är varmt så min psoriasis inte ballar ur, för det gör den här i Sverige.

Om du fick en önskning, vad skulle du då önska?
Jag vill önska tusen saker, det blir så svårt att bara välja en! Men okej då, jag skulle önska att jag blev frisk - om jag ska önska någonting som har med mig själv att göra. Jag är verkligen så trött på att vara sjuk, inte bara psykiskt utan även fysiskt. Att vara bipolär tar så himla mycket ifrån en samtidigt som det ger mycket. Att leva med psoriasis och hypotyreos är så fruktansvärt frustrerande - men jag överlever ju och det är huvudsaken!

Vad är din största dröm och varför?
Min största dröm är just nu för tillfället att komma in på den utbildning jag vill på universitetet till hösten. Det motiverar mig så himla mycket - för jag vill ju i framtiden jobba som grafisk designer. Den drömmen har jag haft i halva mitt liv (sjukt att säga så, hehe) och snart har jag nått mitt delmål, att ha fått grundläggande behörighet efter tusen år. Tjohooo! Så snart är det bara att tuta och köra! Sen har jag även fått en ny dröm angående utbildning. Jag är så sugen på att utbilda mig till florist eftersom att jag lever och dör för växter, det är lyckan i livet liksom. Så kommer jag inte in på det jag vill på uni så har jag en backup plan! 🌸

Vilket land vill du resa till?
Det finns sååå många länder jag vill resa till! Jag har ärligt talat aldrig varit utomlands, eller ja, jag har varit i Finland och Estland, men det är det. Så har så många drömresemål. Vill resa till en massa ställen i Asien - det är typ drömmen just nu!

Vad är din bästa egenskap?
Svår fråga! Jag skulle säga att min bästa egenskap är min kreativa förmåga, det är liksom det jag är bäst på. Ofta ser jag saker på kreativa sätt, lyckas alltid komma på en massa idéer och lösningar - på just kreativa sätt. Så helt klart det!

Vad är din favoritmat?
Min favoritmat är... TACOS! 🌮 Och sushi såklart. Tacos just på grund av att man kan göra sååå mycket variationer. Här hemma äter vi nästan aldrig samma tacos varje vecka, vi testar oss fram liksom. Så att veganskt skulle vara enformigt är en ren myt, hihi. Och vegosushi, det är på riktigt meningen med livet när det kommer till mat. Jag skulle kunna äta det dagligen!

#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,

Kul inlägg 😊

nouw.com/handlasmart
marietheresel
marietheresel,
vad roligt att lära känna dig lite mer! hade ingen aning om att du är finsk ju 😃. hoppas verkligen du når dina drömmar fina du 💕
nouw.com/marietheresel
janielindahl
janielindahl,

Åh vilka härliga svar ❤️ Älskar också tacos och håller tummarna för att din dröm att bli grafisk designer slår in. Vet med all säkerhet att du kommer rocka som det, du är ju så himla kreativ 💕 Kram!

nouw.com/janielindahl
emiliakarolina
emiliakarolina,
Roligt att läsa! äter typ en karelsk pirog per dag och jap, finskt godis for the win👌🏼 Kram❤️
nouw.com/emiliakarolina