stickling

Den sista kursen för den här terminen, innan vi gick på praktik, var en kurs i redaktionell design. Uppgiften i kursen var att formge ett varsitt fiktivt magasin om någonting som ens hjärta slår lite extra för. Mitt val var givet, jag valde att göra en tidning om krukväxter.

Vi fick leta fotografier, formge alla uppslag och skriva text (om vi ville) och sen fick vi skicka in till tryckeri för att få fysiska exemplar. Nu har jag äntligen fått dom så jag tänkte visa några utdrag min tidning!!

Min tidning fick heta stickling. Ett himla fint ord ändå som symboliserar krukväxter. Här är omslaget!

När man öppnar tidningen möts man direkt av ett citat.

Och min innehållssida blev såhär!

Jag gjorde en plocksida om rosa växter. Personligen gillar jag inte alltför röriga plocksidor i tidningar, därför valde jag att göra det så strukturerat som möjligt.

Vi skulle ha med minst en stor intervju. Jag gjorde två. Här är en fiktiv intervju med Katie Kimmel som gör helt magiska vaser som man kan rota sina sticklingar i.

Och en fiktiv intervju med Studio Hecha som gör färgglada krukor som jag blivit helt kär i.

Bläddrar man vidare har jag gjort ett uppslag med hur man tar sticklingar på en monstera. Min vision var att blanda inspiration med kunskap i min tidning för att få en fin balans.

Ett reportage skulle göras. Jag gjorde ett om krukväxthysterin, folk köper växter för enorma summor! Det ville jag gräva i.

Och sen ett litet reportage om philodendrons med tips för hur man sköter dom. Mitt favoritsläkte!

Det var nog min favoritkurs under mitt första år på Communication Design-programmet på Berghs. Vill inte göra någonting annat än layout och fina magasin! <3

Gillar

Kommentarer

artist
artist,

Du är talangfull! Jättefin!

nouw.com/artist
minframtid
minframtid,

Vad roligt att du delar med dig av resultatet! Jättefint och kreativit!

nouw.com/minframtid
stonefox
stonefox,

finaste!!! snart får vi göra en tidning helt enkelt för att stilla dina begär

nouw.com/stonefox
enkoppmeddravel
enkoppmeddravel,

Men jösses vad du är grym! Ser helt fantastiskt ut 😍

nouw.com/enkoppmeddravel