Rör mig ej 🌿

Ojojoj vilken dag det har varit idag. Det känns som att den här måndagen har varit hur lång som helst. Det var liksom -27 grader ute imorse, bara det får ju en att vilja gömma sig inomhus under täcket. Men solen var framme, den ger så mycket kraft och energi! 🌞

När jag kom hem från skolan bestämde jag mig för att plantera ner fröer som jag köpte på blomsterlandet förra veckan, det var inga mindre än Rör mig ej-frön jag hade köpt. Har varit så pepp på att peta ner de små fröna i jorden för att se om jag lyckas få upp någon liten växt till slut. Det här med frön och att driva upp är så himla roligt, någonting alla borde göra!

När jag var på blomsterlandet i torsdags och kikade runt kom Jolina springandes med dessa fröer och skulle bestämt ha med sig dom, jag blev så ivrig så jag köpte hem en påse fröer jag med. Dom heter Rör mig ej, eller Sensitiva, eftersom att dom viker in sina blad om man rör dom. Och röra dom ska man ju inte eftersom att dom blir stressade av det, men det är så himla gulligt ändå att dom faktiskt gör det. Urhäftigt!

Det är verkligen toppenbra att spara gamla tomataskar och små mini plastinnerkrukor när dom står tomma, det blir lite liknande effekt som ett minidrivhus (körsbärstomatsasken alltså). Jag sparar alltid dom när vi ätit upp, för jag vet hur mycket det går åt! Med de små innerkrukorna sätter jag alltid plast över och gör små hål med en tandpetare så även dom får samma effekt.

Nu är alla frön planterade. Jag är verkligen så himla exalterad över att se hur det kommer att gå med dom, ifall det kommer upp söta små växter snart. För mina palettblad gick det ju ruskigt fort, dom har växt så att det har knakat. Å andra sidan är ju det en helt annan typ av växt, till och med ett ogräs, så det är ju kanske inte så konstigt.
Jag tänker att jag uppdaterar processen med dessa små söta, så får ni se hur det går helt enkelt. Kul va? 🌿

Brukar ni plantera fröer? Vad isåfall? Vill så gärna veta, detta är ju så himla kul!

Gillar

Kommentarer

amandasjocron
amandasjocron,
Det ser så mysigt ut omg!xx
nouw.com/amandasjocron
joywesterberg
joywesterberg,
Det är verkligen så himla fantastiskt! 🌸
nouw.com/joywesterberg
emiliakarolina
emiliakarolina,
Har tänkt på det! Så mysigt, måste nog ta och göra det! kram💕
nouw.com/emiliakarolina
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, ja det tycker jag verkligen du ska göra! Kram fina! ❤️
nouw.com/joywesterberg