Potatis-tacos

Äntligen fredag och äntligen tacofredag, i alla fall för mig och för många andra! Så himla pepp. 🌮
Jag och Lars äter tacos i princip varje fredag, men inte den där vanliga traditionella tacon, vi försöker variera oss så mycket det bara går med olika fyllningar. Helt ärligt så äter vi nästan aldrig den vanliga tacosen nu när jag tänker efter.
Men i och med vår variation från fredag till fredag kanske ni fellow taco-lovers är peppade på att få lite inspo på vegansk tacos med variation?

När vi blev tillsammans förra hösten blev det en grej att jag alltid åkte till Lars varje fredag och åt tacos vilket höll i sig och gör än idag, fast idag bor vi ju tillsammans. Det var då vi också såg att potatis-tacos faktiskt var en grej och vi var bara tvungna att testa. Som jag tidigare nämnt så älskar jag potatis i alla dess former och så även tacos - en perfekt kombo!

Vi gör skär bara potatisen i klyftor och kryddar med tacokrydda, för att ändå behålla smaken av tacos, och sedan skjuts in i ugnen! Under tiden gör vi i ordning de grönsaker vi vill ha i och blandar ihop till en enda sallad, egentligen av ren lathet och att vi sparar på disk.

(Urs��kta bilderna, men går det ens att ta fina bilder på tacos? Tror inte det va.)
Vi äter dessutom alltid de tortillabröden som är fullkorn för jag tycker att dom smakar mer och bara är godare helt enkelt, så dom steker vi på ena sidan och sen är det bara att fylla med allt man vill att ens tacos ska innehålla. Ibland har vi även en bönröra till på svarta bönor, men det fungerar utmärkt såhär också.

Potatis + tacos = sant! 💖
Har ni någon härlig variant av tacos ni gillar lite extra?

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Åh, äntligen fick jag ta del av Potacon 😍 Kan tänka mig att det är gott, potatis är ju mums! 💕 Kram
nouw.com/janielindahl
joywesterberg
joywesterberg,
Det är verkligen så så så gott! Kram finis! ❤️
nouw.com/joywesterberg