Nytt år utan vikthets // 5 tips

Nu börjar 2018 verkligen lida mot sitt slut och en börjar tänka på vilka nyårslöften en ska ha inför det nya året. Ett av de vanligaste nyårslöftena som folk sätter är att gå ner i vikt och bli hälsosamma och det hade jag också som nyårslöfte förr, varenda år.
Denna vikthets är något som följer efter oss nästan vart vi än vänder oss, nu senast för ett par minuter sedan såg jag på Aftonbladet hur dom uppmanar till att kickstarta året genom att gå med i Viktklubb, vilket kan slå så himla fel och det gör mig så himla ledsen.

För ett år sedan bestämde jag mig för att sluta hata min kropp efter att under hela min tonår levt med ätstörningar på grund av just vikthetsen som konstant cirkulerats runt mig - det var nog. Och det var det bästa beslutet jag hade gjort på länge, om inte någonsin. Och jag hoppas att ni är fler där ute som har blivit sams med era kroppar på ett eller annat sätt. 💕

Vi måste komma ihåg att värdet hos oss ligger inte i hur vår kropp ser ut, om en är tjock, smal eller allt däremellan. Att bli hälsosam innebär inte bara att träna och äta hälsosamt, det handlar om vår psykiska hälsa också - det handlar om att fokusera på rätt saker och bli snäll mot sig själv, tänkte därför dela med mig av ett gäng tips som har hjälpt mig!

Rensa ditt flöde på sociala medier
Följ personer som är positiva till sina kroppar och sådant som får dig att må bra och fokusera på annat - inte personer som snor åt sig din energi. Samma sak gäller givetvis i din omgivning utanför sociala medier, var runtom personer som får dig att må bra.
När jag rensade mitt flöde på energitjuvar och bytte ut dessa mot kroppspositiva personer märkte jag så himla snabbt hur min syn på min kropp snabbt förändrades. Varför skulle inte jag kunna acceptera min kropp om andra kan?

✨Gör saker för din egen skull
Vad får dig att må bra? Ställ dig den frågan och skriv ned vad som får dig att må bra. Hitta till exempel en träningsform som passar dig för din egen skull om det är vad som får dig att må bra. Mitt fokus har i så många år legat på vad andra tycker och tänker om mig, nu fokuserar jag på vad jag vill och vad som får mig att må bra.

Fokusera inte på vikten
När jag slutade fokusera på vikten så kunde jag plötsligt slappna av på ett sätt jag tidigare inte hade kunnat göra. Jag slängde vågen då den gjorde mig sjuk och det är ett av mina bästa beslut någonsin. Plötsligt hamnade mitt fokus på annat i livet och min psykiska hälsa blev plötsligt mycket bättre. Det viktigaste är att en äter mat en mår bra av och rör på sig för att en ska orka - inte för att en borde se ut på ett sätt som samhället menar att en borde se ut.

Var snäll mot dig själv
Det är så viktigt att vi är snälla mot oss själva och inte slänger ut en massa hat för hur vi ser ut - som sagt så ligger inte vårat värde i hur vi ser ut. Ge dig själv komplimanger, skriv ner saker som du uppskattar med dig själv!

Utmana dig själv!
Ta bilder på dig som du annars inte hade varit bekväm med att ta, använd dig av bilder som andra har tagit på dig, klä dig i precis de kläder som du vill och försök att inte tänka desto mer på det. Gå utanför din comfortzone, testa nya grejer!

Kom ihåg att göra det som ni mår bäst av, att ta allt i er egen takt och vara snälla mot er själva. Det är så himla viktigt. 2019 ska jag fortsätta vara sams med min kropp och göra det som jag vet att den mår bäst av - men framför allt hitta en hälsosam balans mellan kropp och själ. 💕

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Men wow! Vilken förebild du är Joy ❤️ Tror många skulle må bra av att tänka mer snällt om sig själv och sin kropp; vara tacksam över att benen funkar och hjärtat dunkar - trivas med sig själv helt enkelt. Du är så himla fin 💕
nouw.com/janielindahl
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, vad glad jag blir Janie. ❤️ Jag håller verkligen med, det viktiga är att finna en balans där kropp och själ mår bra och trivs, hur en än ser ut. Tusen tack fina du! 💕
nouw.com/joywesterberg
Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Väldigt bra inlägg och sant det du säger!! Jag anser att man inte ska fokusera på att gå ner i vikt eller gå upp i vikt, eller vad man nu har för mål...man ska satsa på att vara hälsosam, och ge kroppen det den mår bra av.
nouw.com/sandrabergmanfit
joywesterberg
joywesterberg,
Precis, att vara hälsosam både fysiskt och psykiskt och finna en balans där tror jag är det viktigaste. Att göra det en mår bra av och vad kroppen mår bra av. 💕
nouw.com/joywesterberg
sofieevelina
sofieevelina,
Riktiga toppentips! 😃
nouw.com/sofieevelina
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, vad glad jag blir! 💕
nouw.com/joywesterberg
Aaron,
Du er så fin! Gode tips, skal prøve meg på de! <3
okerari.com
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tusen tack och detsamma! Det tycker jag verkligen du ska göra. 💕✨
nouw.com/joywesterberg
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men JA! Så grymt inlägg!
nouw.com/celinelundqvists
joywesterberg
joywesterberg,
Tusen tack fina du! ❤️
nouw.com/joywesterberg
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Vekrligen så himla bra tips!! Du är GRYM vännen <3
nouw.com/matildaberlin
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, jag blir så glad! Tusen tusen tack fina du! 💕
nouw.com/joywesterberg
minframtid
minframtid,
Ett så viktigt och inspirerande inlägg! 👏
nouw.com/minframtid
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tusen tack! ❤️✨
nouw.com/joywesterberg
louiseanderssons
louiseanderssons,
Så bra inlägg ❤️ Du är så grym
nouw.com/louiseanderssons