Minimalismutmaning // rensa garderoben

Hej finisar! ❥ Som ni kanske minns så bestämde jag mig för att göra en minimalismutmaning för att kickstarta hela minimalism-grejen, det har varit mycket runtom och det har gått sisådär, men jag bockar av punkterna allt eftersom i den mån jag hinner.

En punkt var i alla fall att rensa garderoben och tro mig, det behövdes verkligen! Min garderob har en tendens att bli en enda röra när det blir för mycket och när den blir en röra så blir även min hjärna det. Dessutom äger jag så mycket kläder som jag aldrig använder och det tar mest plats helt enkelt. Igår tog jag tag i rensandet!

❥ LÄSTIPS: Minimalismutmaning

Välkommen in i min garderob! Ni ser ju! Ett enda kaos, blir så himla stressad av det här. Så mycket kläder som tar onödig plats och ger mig onödig stress.

Saker som underlättar garderobsrensning:

Jag brukar ta en kategori i taget - först byxor, sen tröjor osv. Det underlättar så mycket istället för att slänga ut allt på en och samma gång. Struktur gillar jag när jag rensar, dessutom får du en bättre överblick över vad du äger och i vilken mängd.

Gå in med inställningen att du ska rensa mycket, för en måste vara kräsen. Shoppa i din egen garderob, skulle du köpt detta i affär idag? Inte? Skänk bort!

Allt du är osäker på provar du, en får klä av och på sig i massor men det är rätt kul. Då känner en om en verkligen vill ha kvar detta eller inte och om det är för litet eller för stort.

Kommer jag att använda detta? Det är en fråga jag ställer mig tusen gånger om, är det något som legat i min garderob igenom flera garderobsrensningar men som aldrig kommer till användning så är det bara att göra sig av med, för det kommer förmodligen inte användas i framtiden heller.

Skänk bort i den mån det går - det som är användbart, var snäll mot miljön och skänk det! Återanvändning är ju det bästa.

I min garderob är majoriteten av kläderna randiga - behöver jag verkligen tio randiga tröjor? Nej.

Allt som hänger fick dessutom hamna i någon typ av färgordning, det är ju så fruktansvärt härligt för ögonen.

Jag fick en massa urrensat och en fräsch garderob! Förhoppningsvis kommer allt till användning nu, men jag tror att en måste rensa successivt för det kommer alltid finnas saker som jag inte kommer använda! Moment ett avklarat i minimalismutmaningen, check! 🌿

Gillar

Kommentarer

Lexochlogan
Lexochlogan,
Skulle verkligen behöva rensa Här med, ett av mina mål är att sälja och skänka massa i år, nu fick jag inspo
nouw.com/lexochlogan
awesomecaroline
awesomecaroline,
Fint de blev! Blev själv sugen på att rensa 😊
nouw.com/awesomecaroline