Mina mål inför 2018

Vi är redan inne på andra veckan på 2018, galet. Känns som nyår var nyss ju!
Men som känt så har ju många nyårslöften, de flesta vill ha en ny start och bli sitt bästa jag.
Jag skulle väl ljuga om jag sa att inte även jag vill det, för vem vill inte? Det viktigaste är ju att sätta realistiska mål så att man inte efter en vecka failar och känner sig misslyckad. Jag gör ofta det.
Därför tänkte jag att jag inför det nya året bara skulle sätta mål som jag vet att jag kommer att klara och mål som jag kommer att må bra av.
Jag tänkte dela med mig av några mål jag satt upp! 

Göra högskoleprovet
Jag har skjutit på det så länge nu, känner att det är dags om jag vill plugga vidare i och med att jag faktiskt blev klar med skolan i december. Och tanken är ju faktiskt att jag snart ska plugga vidare.

Ta mig in på den linje jag vill gå på universitetet
Det kanske är ett orimligt mål, vem vet. Det är ingenting jag kan avgöra riktigt, men in ska jag. Äntligen är jag klar med min grundläggande behörighet och kan utbilda mig till det jag vill!

Läsa ut minst en bok
Som jag skrev om i höstas så började jag ju läsa Into the wild, men sanningen är att jag aldrig läste ut den. Anledningen var helt enkelt att jag inte hann med det i och med så mycket annat runtom och det var en lånebok från biblioteket. Men i år ska jag ta mig igenom minst en bok. För första gången i mitt snart 24 åriga liv.

Skapa mer utan att känna att jag måste prestera på topp
Det är verkligen ett problem jag har. Jag låter bli att skapa, jag slänger allt jag gör, för att det inte blir som jag vill.
Jag vågar aldrig visa upp min konst för att jag helt enkelt inte är nöjd och för att 99% av det jag skapar ligger i soporna.
Men i år ska jag verkligen låta mig själv misslyckas, för det blir inte alltid som man vill.

Vara nykter så mycket som möjligt
Jag dricker ju knappt längre och tänkte att det kan vara ett realistiskt mål att sätta upp i och med att de gånger jag faktiskt dricker alkohol så behöver jag det egentligen inte. Det är helt onödigt. Dessutom mår jag fruktansvärt dåligt av substanser i och med att jag ��r en beroendeperson som inte vet vart gränsen går. Lika bra att köra på ett nyktert år!

Prioritera och älska mig själv
Kanske en variant av "börja träna mer och äta nyttigt", men det är ett löfte jag vet att inte funkar på mig. Jag tränar en vecka och sen aldrig mer. I år ska jag lyssna på min kropp, på vad den vill och inte hata mig själv och min kropp. Även fast jag är tjock så är jag fantastisk. Min kropp är fantastisk.
Sen ska jag prioritera mig själv, inte göra saker jag inte vill göra och inte ha personer runtom mig som jag inte vill ha i mitt liv.
Ta avstånd från det som får mig att må dåligt och fokusera på det som får mig att må bra. Vilken klyscha!

Gillar

Kommentarer