Konsten att börja älska sig själv

I hela mitt liv har jag brottats med mitt självförtroende och min syn på mig själv, jag har varit min värsta fiende, min egen mobbare. Att ta sig ur det är så himla svårt, det krävs så mycket jobb men när en väl börjat ta sig ur det så är det så himla skönt.

Att älska sig själv är någonting en måste jobba på konstant trots att det är så svårt. Jag har jobbat på det i hela mitt 24 åriga liv och jag jobbar på det dagligen för att inte falla in i det dåliga tankemönstret jag en gång var i.

Därför tänkte jag dela med mig av ett gäng tips jag brukar påminna mig själv om när jag tappar balansen!

🌿 Tänk efter en gång extra på vad du säger till dig själv - skulle du någonsin säga allt negativt till din vän? Det skulle en förmodligen inte göra, därför ska en inte trycka ner sig själv heller. Det är lättare sagt än gjort, men det är värt att påminna sig själv om det!

🌿 Ge komplimanger till dig själv - fokusera inte bara på det yttre utan även dina fantastiska egenskaper! Jag har så lätt att bli alldeles vilsen i tankarna kring mitt yttre och föra över den negativiteten på mina egenskaper och hur jag är som person. Det är trots allt det som är det viktiga, mina egenskaper och det jag gör bra!

🌿 Umgås med personer som får dig att må bra - lite som i mitt inlägg jag skrev i måndags, att det är så rackarns viktigt att omge sig kring personer som sprider positiv energi och inte låta sig suga upp negativ energi. Det är så skönt att rensa bland energitjuvarna och det höjer definitivt din syn på dig själv!

🌿 Sluta att jämföra dig med andra - en superviktig grej som jag ständigt jobbar med. Jag har en tendens att jämföra mig med andra i hur jag är som person, mina kvalitéer och mitt utseende. Det är en svår grej att sluta upp med, men påverkar det en negativt så är det verkligen en riktigt bra grej att försöka förhindra. Typ att rensa bland sina sociala medier är ju en bra grej som hjälpmedel för denna punkt!

🌿 Gör saker som ger dig positiv energi - saker som jag tycker om att göra, så som att måla, fotografera, ja skapa helt enkelt, det gör mig glad och det ger mig positiv energi och ännu mer när jag utvecklas! Detsamma gäller när jag har klarat tentor, hållit mig till min planering och struktur. I sådana situationer får jag en så bra energi så mitt självförtroende och självkänsla höjs.

Små saker som är så viktiga i längden och en viktig påminnelse när den negativa energin tar över. Hoppas er onsdag är alldeles härlig nu! 💞

Gillar

Kommentarer

Ida ,
Väldigt bra tips! Jag jobbar med samma saker. Känner att jag inte måste älska mig själv utan mer acceptera mig själv. Älska känns så stort. Kämpar med att inte jämföra mig men är svårt. Heja dig ❤
onlyonewaytogo.blogg.se
joywesterberg
joywesterberg,
Att acceptera sig är tillräckligt precis som du säger. Det är så viktigt. Heja DIG! ❤️
nouw.com/joywesterberg
Lillymihlte
Lillymihlte,
Alltså du är verkligen helt fantastisk - finner inte ens några ord! Puss på dig ♥♥
nouw.com/lillymihlte
joywesterberg
joywesterberg,
Men åh, blir så glad av dina fina kommentarer! ❤️Puss bästa!
nouw.com/joywesterberg