julafton 2020

För det första: gott nytt år!! <3 2020 är ett minne blott nu.

Och julafton 2020 vart ju minst sagt annorlunda. I vanliga fall brukar jag och Lars fira jul ihop med min familj men av förklarliga skäl så blev det inte så i år. Det var bara vi två och det var ju trots allt rätt så fint ändå!

Några dagar innan självaste julafton skickade jag två julklappar till min mamma som firade jul på Åland. Det ena paketet var fyra prints som jag har gjort och det andra var en Fitbit från mig och mina syskon eftersom hennes gick sönder i somras och hon har varit så ledsen över det. Jag gjorde även egna etiketter i år. Så kul att göra!!

I år lyckades jag övertala Lars att införskaffa både julgran och julpynt. Det kändes på något sätt extra viktigt eftersom att vi suttit hemma under hela december och julkänslan fanns inte riktigt. Jag började julaftonsmorgonen med att slå in Lars julklappar, sen fixade jag mig i ordning och sen åt vi risgrynsgröt till frukost och dukade upp fika i vardagsrummet. Tema blått blev det tydligen!

Vi kollade på Kalle Anka och sen kunde vi inte hålla oss. Vi öppnade våra julklappar!

Jag fick fyra Marimekkoskålar och två muminmuggar. Blev så så så glad! Finsk design ligger mig varmt om hjärtat. Har tjatat i hundra år om nya skålar och har sneglat på just dessa i evigheter. Det hade han snappat upp. <3 Och muminmuggar samlar ju jag på.

Lars fick bland annat den här av mig. En illustration på honom och mig som jag har gjort. Jag gillar att alltid ge någonting personligt utöver materiella ting.

Efter julklappsöppningen så var det dags för julbord. Vi gjorde det enkelt för oss och köpte bara hem det vi verkligen ville ha.

Just det! Jag fick ju en Marimekko-kökshandduk av min pappa också. Men den råkade jag öppna några dagar innan eftersom att jag inte förstod att det var en julklapp hehe. Ända sen jag var barn har jag alltid fått någonting från Marimekko av honom men det är inte förrän som vuxen som jag verkligen uppskattat det.

Efter middagen tyckte Lars att det var dags för glögg. Jag höll med! Årets glögg var så god?! Fräscht med mynta.

Så resten av kvällen spelade vi brädspel och drack mer glögg. Sen blev vi trötta och sa tack för oss och gick och la oss. Annorlunda men fin julafton trots allt!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Gott nytt år finaste du ❤️❤️
nouw.com/happym
linndossing
linndossing,
Gott nytt år fina! 😍
nouw.com/linndossing