internationella kvinnodagen

Idag är det en 8 mars vilket innebär att det är internationella kvinnodagen, en dag som är så himla viktig och det är så otroligt viktigt att uppmärksamma detta. En dag där vi bör hylla alla fantastiska kvinnor världen över och kvinnorna vi har i vår närhet, de som kämpar för kvinnors rättigheter och de som inte längre finns med oss som tagit oss dit vi är idag.

När man läser runt så ser man att folk gratulerar kvinnor på kvinnodagen, men gratuleras för vad? Vi måste komma ihåg att det är en kvinnokamp och att vi lever i ett patriarkat och vi måste minnas varför och av vilka anledningar denna dag faktiskt blev till.

Den här dagen kom till 1910 för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation världen över och än idag har vi en lång väg att gå. Det är fortfarande löneskillnader mellan kvinnor och män även fast det är precis samma jobb, vi är så många kvinnor som är rädda att vistas ute när det är mörkt ute för att det är så många som inte respekterar kvinnokroppen och tar för sig trots att dom får ett nej.

I höstas blev ju #metoo en stor grej, ett bevis på att så många kvinnor någon gång under sina liv blivit utsatt för sexuella trakasserier/övergrepp och bara där ser vi hur ojämställt samhället fortfarande är och hur lång väg vi har kvar att gå.

Vi får inte heller glömma bort kvinnor världen över som inte har samma privilegier som vi har här där vi lever, för det finns så många kvinnor som inte har de rättigheter vi har, att kampen inte är över förrän det är jämställt världen över.
Hoppas att eran dag har varit superfin och hörni, kvinnor är starka alla dagar om året och så är även kampen. Kvinnokampen är alla dagar om året. 💪🏼💕

Gillar

Kommentarer

kristinajuliette
joywesterberg
joywesterberg,
janielindahl
janielindahl,
Du har så rätt, varje dag är verkligen en kvinnokamp! ♀️Och det är alla våras ansvar att dra vårt strå till stacken i kampen mot ett mer jämställt samhälle! Systerkram till dig vackra, starka Joy 💖
nouw.com/janielindahl
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, precis så är det! Och kampen är inte över förrän hela världen är jämställd. Systerkram till dig med fina fina Janie! 💕✨
nouw.com/joywesterberg
emiliakarolina
emiliakarolina,
Sjukt bra skrivet! Vi behöver fler starka kvinnor som dig!😘❤️
nouw.com/emiliakarolina
joywesterberg
joywesterberg,
Åh tusen tack fina! ❤️
nouw.com/joywesterberg
Lorissa ,
joywesterberg
joywesterberg,
Tusen tack! 💕✨
nouw.com/joywesterberg
Jackiehagelin
Jackiehagelin,
Så jäkla bra inlägg!✨😘
nouw.com/jackiehagelin
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack snälla! ❤️
nouw.com/joywesterberg
mathiildaeklund
mathiildaeklund,
DU ÄR SÅÅÅ BRA!!! GIRL POWER ❤️❤️
nouw.com/mathiildaeklund
joywesterberg
joywesterberg,
Det är du med fina!! 🙏🏼❤️
nouw.com/joywesterberg
MartaKristin
MartaKristin,

Yes, yes, YES! Så himla bra inlägg! ❤️

nouw.com/martakristin
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack tack tack fina du! ❤️
nouw.com/joywesterberg
kristinalicerika
kristinalicerika,

SÅ bra skrivet!! Håller med om att det är lite märkligt när man "grattar" kvinnor på internationella kvinnodagen!

nouw.com/kristinalicerika