Fikadejter, 500 skor och skaparglädje

Det var ett tag sen sist, som alltid. Men skolan tar upp så mycket av min tid just nu så jag hinner knappt tänka på annat. I måndags blev jag klar med kurs två och i torsdags med kurs tre. Mellan allt plugg så har jag hunnit med klassmiddagar, fikadejter, tagit femhundra bilder på skor och vila vila vila.

I måndags firade vi att vi var klara med Communication Design 1-kursen med en klassmiddag med tacos. Hela kursen avslutades med en presentation för Kicks, bra avslut och himla fin kväll!

Men tidigare under september och kursen så fick vi i uppgift att fotografera femhundra bilder av ett specifikt objekt. Jag valde skor och det var svårare än vad jag trodde. Vi hade även ett projekt där vi skulle ta fram en kampanj för att få människor att hålla avstånd.

Någonstans däremellan hann jag få in en fikadejt med Nina (@stonefox). Vi går ju dessutom i samma skola så jag passade på att fråga om vi inte skulle ses någon dag, sagt och gjort! Vi satte oss på ett fik och åt en varsin kanelbulle och drack varm choklad tills dom stängde, men vi ville inte säga hejdå så vi gick till Vetekatten och fortsatte fika tills dom också stängde. Så himla fint att man kan lära känna personer genom bloggen som man klickar så bra med! Guldvärt. <3

Ännu mer plugg. En del i kursen var att ta fram ett koncept för en pop up-restaurang på tre dagar. Min grupp blev tilldelade namnet Plastic Factory så vi tog fram en restaurang som bara serverade potatis i ugn, i restaurangen var all plast gjort av potatis och ett manifest spelades upp inne i restaurangen, dessutom gjorde vi ett typsnitt av potatistryck. Inget ställe jag själv hade valt att äta på, men det var en kul grej och en utmaning att skapa något utanför sin egen comfortzone! Sen kom ju hösten.

I torsdags började vi en ny kurs. Grafisk produktion. Vi fick kolla på hur man satte text förr, bland annat genom gnuggisar. Så spännande och kul att kolla på typsnitt!

Jag har hittat tillbaka till skaparglädjen och försöker skapa något, för min egen skull, varje dag. Det kan vara vad som helst och behöver inte bli ett bra resultat, bara för att hålla kreativiteten vid liv när allt skapande i skolan känns som en börda.

Och för att komma tillbaka till nuet. I torsdags hade vi en liten AW med några från klassen. När jag skulle bege mig hemåt sprang jag in på Pressbyrån för att köpa det senaste numret av Wallpaper. Vi har nämligen haft miniföreläsningar under Communication Design 1-kursen, bland annat med Frith Kerr som har tagit fram Design Emergencys grafiska profil och Design emergency var guest editors i det senaste numret. FINT.


Imorgon börjar vi ännu en ny kurs. Motion Design 1, är så spänd och taggad på vad som komma skall. Allt jag vet är att vi ska lära oss animera 3D.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh alltså att få träffa människor som man klickar så med är ju definitionen av härligt ❤️❤️ Kram

nouw.com/happym
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,

Vilken härlig klänning du hade på dig och passade bra i! Och så underbart att träffa de man klickar med direkt! Kram<3

nouw.com/emmeliesehlin
stonefox
stonefox,

såååå kul att få se vad ni sysslar med i skolan. och himla trevligt att äntligen få hänga med dig, hade kunnat sitta några timmar till. längtar till tisdag. <3

nouw.com/stonefox
Hilma
Hilma,
Åh vilken fin klänning!! <3
nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,

Herregud så himla mycket coola bilder! Håller med ovanför, så himla fin klänning <3

nouw.com/linndossing