Fem lättskötta krukväxter i mitt hem

När jag var nybörjare på allt som hade med krukväxter att göra gav jag mig på riktigt kluriga växter. Inte konstigt att de dog lika snabbt som de kom in hit. Ju större min lägenhetsdjungel blivit desto mer har jag lärt mig, men jag tänkte ändå dela med mig av mina fem mest lättskötta växter. 🌿

Gullranka

Gullrankor är inte bara himla fina, dom är också så himla lättskötta! Mina gullrankor här hemma växer på som bara den och det enda jag gör är att ge vatten så fort de torkat lite. En gång i veckan ungefär. Nu när vinterperioden är över så passar jag även på att ge näring till dom och resten av mina växter. Jag tror inte att jag har haft ihjäl en enda gullranka och hallå, de är så fina när de växer sig stora.

Palettblad

Jisses så jag tjatar om palettblad jämt, men de är så himla lätta att sköta! Även fast dom gärna dricker mycket vatten så ser en tydligt när dom är törstiga. Jag har glömt att vattna ett helt gäng och trott att det är kört, men dom tar sig så fort dom får vatten. Riktiga kämpar! Palettisarna trivs i solljus, då får dom klara färger. Kolla min Piñata, den har blivit så vacker på sistone!

Ampellilja

Ampelliljan kanske vinner pris för världens tråkigaste växt, MEN! Dom är bra luftrenare och dom kan faktiskt bli riktigt fina när de blir stora. Dessutom är dom så lättskötta så att ha en ampellilja är ju himla fint ändå. En bra växt om ens katter tuggar på växter, ampelliljan är ofta en favorit då!

Höblomster

Som jag älskar rött höblomster! Dom kräver en hel del vatten och min får vatten var och varannan dag för annars lägger den sig ner, men det är just det som är tricket i det hela. När dom är törstiga så lägger dom sig ner och en kan inte undgå att den behöver vatten. Dessutom växer dom så snabbt, så vill man ha en växt som det händer något med så är höblomster ett bra alternativ. Tycker att det är så härligt med någonting som bryter av mot alla andra gröna växter som bor här hemma.

Karlbergare

Min karlbergare är så himla tacksam och så himla enkel att sköta. Dels så växer dom rackarns snabbt även dom, jag har ju tjatat om det också. Om en glömmer bort att vattna så tar den sig ändå. Jag glömde vattna min konstant i somras, den var helt bortglömd men lever och frodas än! Den är tacksam att ta sticklingar på, vilket jag gör jämt. Sist fick @moafidelie ett par sticklingar av min moderplanta till exempel!

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Omg, tuuusen tack för tips!!! Detta tar jag vidare till pojkvännen haha (allt jag placerat i hans lägenhet har dött innan vi ens hunnit njuta av dem) ❤️
nouw.com/happym
linnearosengren
linnearosengren,
Åhh älskar såna här inlägg! Jag behöver alla tips jag kan få. Ska genast spana in nya krukor att fylla med någon av dessa. <3 kram på dig
nouw.com/linnearosengren