Extrem tandläkarfobi

Hejsan på er fina ni!
Igår gjorde jag någonting jag skjutit upp på i fyra år, ja, ni läste rätt, fyra år. Jag bokade en tandläkartid på grund av att jag går runt med en konstant rädsla för vad som kan hända med tänder och det har skapat en ångest som jag gått med dagligen.
I kombination med en extrem tandläkarfobi är jag även extremt rädd för tänder. Det blir liksom en ond cirkel.
Jag vågar inte gå till tandläkaren för jag är rädd för tandläkare, men jag är rädd för vad som kan hända med tänder om jag inte går dit.

Idag var jag faktiskt där, fick en snabb tid på grund av att någon hade avbokat. Kan ni förstå min panik?
Jag låg hemma i soffan hela dagen igår med en så stark ångest som jag inte upplevt på flera flera år. Jag låg och grät i ren panik tills Lars sa att jag skulle komma till honom. Det lugnade mig verkligen. Han är fantastisk. Vad vore jag utan honom?

MEN! Jag hade inga hål och inga problem med mina tänder mer än lite tandsten som ska tas bort om två veckor. Skönt.
Jag har alltså gått runt med en "onödig" ångest i tre år. Dagligen. Och jag tog mig dit. Jag är så stolt över mig själv.

Gillar

Kommentarer

vendelaastrand
vendelaastrand,
Har också en extreeeeem tandläkarfobi! Ska dit nästa vecka och har panik. Usch, mår dåligt bara av tanken att gå dit, och får alltid panik när jag sitter i väntrummet haha 😟
nouw.com/vendelaastrand
joywesterberg
joywesterberg,
Åh fy vad jobbigt! Det kommer nog gå superbra ska du se! Får också alltid panik i väntrummet haha, man vill ju bara sticka där ifrån då! 😟
nouw.com/joywesterberg
Rosenskan,
Usch, samma här 😔
rosenskan.wordpress.com