ett bokomslag

Hundra år sen sist. Tänker att det bara är så, det är ju alltid så!
Har i vanlig ordning haft orimligt mycket i skolan och aldrig riktigt hunnit skriva något här. Vi läste tre kurser samtidigt och hade massvis med uppgifter i allihop, så egentligen har jag nog inte gjort någonting annat än: sova, äta, plugga.

I vilket fall som helst så tänker jag att det ändå kan vara fint att dokumentera mina två år på Berghs på något sätt. I alla fall ibland.

Vi hade nyligen en bokomslagskurs som en del i vår typografikurs. KUL tyckte jag! Så jag tänkte visa vad jag formgav för något och min process till slutresultatet pga älskar att läsa sånt själv.

Jag fick den här novellen att göra ett bokomslag till så jag började med att läsa igenom den och skriva ner stödord, tankar som kom upp och olika ordbilder för att hitta formen i texten.

Sen hade vi en workshop för att komma igång lite. Jag satt med tusch och pensel och försökte ta fram grafiska element till bokomslaget. Jag visste att jag ville ha någonting som kändes organiskt i kombination med något väldigt grafiskt. Här tänkte jag göra ett mönster av något som skulle likna mandelspån, titeln som hade kunnat se ut så och lite olika frukter som fanns med i novellen.

Jag ville inte riktigt gå vidare med det jag hade tagit fram under workshopen utan valde att fokusera på att personen hackar morgon, middag, kväll som en idé och en annan idé var att fokusera på minnesbilder som tas upp i novellen.

Och här är två supersnabba skisser som jag tog fram till delredovisningen för att beskriva mina idéer lite närmre! Jag valde att fortsätta på minnesbildsspåret.

Tänkte först att jag kanske skulle ha en mer organisk typografi och ha några bilder i olika bokstäver, men gillade inte det speciellt mycket.

Så jag gick på spåret med prickar! Först tänkte jag skapa någon dynamik med både halvcirklar och hela cirklar men det slutade med att jag enbart använde de hela.

Och såhär blev det till slut! Jag ville jobba med minnesbilderna från hennes liv och det faktum att hon bara tar upp ett fåtal. De svarta prickarna symboliserar andra delar från hennes liv som inte tas upp. Se asymmetriska cirklarna i kontrast till ett väldigt geometriskt typsnitt gillade jag skarpt så jag körde på det och författarnamnet i en skrivstil, för återigen, kontraster <3!

Det var det! Kul uppgift. Vill göra fler bokomslag! Nu ska jag slänga ihop en arbetsbok som ska in i övermorgon sen är typografikursen slut den med och vi avslutar terminen med tre veckor där alla olika program jobbar ihop igen precis som i början på terminen. Spännande!!

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,

Men alltså lägg av - jag älskar slutresultatet!! Förstår du själv hur grym du är! <3 Du är fantastisk, som jag saknar dig vännen!

nouw.com/lillymihlte
stonefox
stonefox,

SÅ BRA! älskar det här inlägget och bokomslaget. dröm om vi skulle få jobba ihop!!!

nouw.com/stonefox
joywesterberg
joywesterberg,
Ååh, TACK!! <3 och ja, hoppas hoppas hoppas att vi får jobba ihop!!
nouw.com/joywesterberg
taylorsroom
taylorsroom,

Så snyggt! Bra jobbat 😃

nouw.com/taylorsroom
happyM
happyM,
Åhhhh så himla fint ❤️ Kram
nouw.com/happym