Ett år i Umeå

Idag är det ett år sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade upp till Umeå i och med att jag förra våren var här för första gången någonsin och blev helt förälskad i staden. Inte så konstigt kanske, det är ju trots allt så vackert här.

Under det här året har det hänt så mycket, jag har utvecklats som människa, jag har lärt känna så mycket fina människor och varit med om så mycket som gjort mig till den jag är idag.

För att ta detta från början:

Jag och en vän flyttade tillsammans från Stockholm till Umeå, för miljöombyte och nystart.
Den 23e augusti 2016 flyttade vi upp, 60 mil hemifrån. Jag minns det som igår.
Vi flyttade in i varsitt rum i en lägenhet med en, för oss, okänd man. Men vi behövde ju någonstans att bo.
Jag gjorde i ordning mitt rum, men hade ingen säng förrän en månad senare, haha, men trivdes gjorde jag.

Jag började i en ny skola för att ta tag i mina gymnasiebetyg. I och med att jag innan pluggat på folkhögskola så valde jag ju självklart det igen då det är någonting som verkligen fungerar för min del. Och trivdes gjorde jag minst sagt!

Vi köpte varsina cyklar, drack en massa rödvin och hade det bra. Men vi trivdes inte där vi bodde, så vi började ganska snabbt leta någon annanstans att bo och fann nya rum några kvarter bort dit vi flyttade.
Men kvällen innan vi skulle flytta så träffade jag Lars för första gången, båda var onyktra men vi bestämde oss för att ses.
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös, men jag visste inte då att vi en månad senare skulle bli tillsammans.

Dagen efter hjälpte han mig att flytta alla grejer på min klädstång. Ja, vi la all packning på den och med att den hade hjul och vi inte hade någon bil.
Det började bli höst, det var ju trots allt oktober och jag såg mitt första norrsken. Det var så fint och så häftigt.
Jag pluggade, men skötte väl inte skolan exemplariskt, men gjorde mitt bästa med de förutsättningar jag hade då.
Min fritid spenderade jag med Lars, jag blev så himla kär i honom, jag hade nog aldrig upplevt den känslan på det sättet innan.

November kom och det hände väl ingenting speciellt under den månaden. Ingenting jag minns så himla mycket utav. Det blev stambyte i lägenheten vi bodde i och jag kände att jag inte trivdes riktigt. Inte bara för stambytet då såklart.
Den första december bestämde jag och Lars oss för att flytta ihop, jag tog mitt pick och pack än en gång för att flytta.
Kent hade sin avskedsturné, jag och Lars hade biljetter till deras allra sista konsert så vi åkte till Stockholm.

Januari, februari och mars var väl inte så extremt händelserika, eller klart det var, men ni vet, helt vanlig vardag.
Det var dock då jag lärde känna alla fina vänner jag har här uppe idag.
Jag kom igång med YouTube igen efter flera månaders uppehåll då jag inte kände mig bekväm med det när jag var inneboende.
I maj gjorde jag och Lars slut och hela min värld gick under. Inte så konstigt i och med att jag var så fruktansvärt kär.
Jag flyttade ner en snabb vända till min mamma i Stockholm och letade desperat efter en lägenhet uppe i Umeå, det var ju trots allt mitt hem och min stad. Och en lägenhet fick jag!

Jag flyttade tillbaka till Umeå den 3e juni och ingen var väl lyckligare än jag. Det var även någonstans här mitt intresse för växter bara växte (höhö).
När jag väl hade flyttat såg jag till att hitta på saker hela tiden, för att inte sitta hemma och grubbla över allt som hänt.
Det var även då jag och Lars hittade tillbaka till varandra, eller ja, vi började umgås nästan dagligen. Allting kändes så bra.

I juli kom min mamma och hälsade på mig uppe i Umeå för första gången vilket var så fint. Hon, jag och Lars åkte på en roadtrip runt vid Höga kusten då det var något min mamma alltid drömt om att se. Det var så himla vackert och fint att få umgås med de jag älskar allra mest i fina miljöer.
Jag och Lars fortsatte umgås och ja, vi fann väl tillbaka till varandra. Mina känslor hade varit detsamma som innan men stärktes något enormt och gör det än idag.

Nu är det den 23e augusti. Jag har bott här i ett år nu och jag trivs lika bra här idag som jag gjorde för ett år sedan.
Umeå blev min stad.

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhh vad underbart att bli så kär i en ny stad! Hoppas jag med blir det ny i Stockholm <3
nouw.com/matildaberlin
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, håller tummarna för att du också blir det! Det är fantastiskt fint! <3
nouw.com/joywesterberg