en liten resa genom tiotalet

2010

När det blev 2010 bodde jag i en jourfamilj som jag inte trivdes hos. Jag hade flyttat dit för att jag mådde för dåligt för att mamma skulle kunna ha mig hemma, så egentligen var det inte en annan familj jag behövde. Jag behövde hjälp.

Till slut fick jag nog för att 16 åriga jag uppfattade det som att ingen lyssnade på mig så jag rymde hemifrån och fick efter det flytta hem till mamma igen. Jag spenderade en hel sommar inlåst på BUP på Södersjukhuset och flyttade sen till behandlingshem.

Det bästa jag visste var att fotografera och hålla på i Photoshop. Jag gick ut nian på något vänster och ville gå sång på gymnasiet men kom in på musikproduktion som jag tackade nej till och kom då in på grafisk design, men eftersom min hälsa var prio så fick jag tacka nej. 2010 var ett rätt mörkt år och Kent var nästan det enda jag lyssnade på.

2011

2011 började bra. Jag fyllde 17 och någon gång där slutade jag skada mig själv. Min favoritserie var The OC och jag fortsatte lyssna på Kent nästan jämt. The Knife var också favoriter. Jag färgade mitt hår stup i kvarten, klippte av min lugg några minuter innan vi skulle åka iväg och någon gång där på våren gick jag in i ett förhållande som skulle förstöra hela mig och de kommande två åren.

2012

2012 är nog det året jag har minst minne utav vilket kan bero på att jag inte har nästan några bilder alls från det året. Det här är i princip allt jag har. Men jag flyttade till en utslussningslägenhet men var inte där så jättelänge. Vera hälsade på mig där och jag hälsade på Vera i Sundsvall. Någon gång flyttade jag hem och jag var sjukskriven i ett år efter det.

2013

Jag startade en blogg som fick heta joysilver där jag bloggade om allt ifrån hur man designade sin blogg till hur man skulle älska sig själv. Fun fact: en i min klass läste den??? Så roligt. På våren gjorde jag blomsterkransar av pappersblommor och lyssnade på Håkan Hellström mest hela tiden. När sommaren kom åkte jag till Finland och hälsade på min pappa för första gången på evigheter och när hösten kom färgade jag mitt hår svart trots att jag egentligen inte ville så jag blev blond lika snabbt igen. Jag tog mig ur den relation jag gick in i 2011 och blev äntligen fri och skaffade mig vänner igen och började festa.

2014

2014 är året jag brukar säga att mest grejer hände. Allt hände. Jag fyllde tjugo och var upp över öronen kär under våren och blev hjärtekrossad. Jag hängde jämt med Erika och vi festade och hittade på allt och inget. Vi åkte iväg till Norrköping över en helg och hängde med en nyfunnen vän. Min bästa vän dog och hela min värld rasade samtidigt som jag festade med mina kompisar och skaffade nya vänner nästan hela tiden. Jag färgade mitt hår rosa och drack piggelindrinkar och det bästa jag visste var att äga massor av sneakers. På en nattklubb efter en spelning på Gröna lund sprang jag in i Mija som jag lärde känna via bilddagboken 2007, fast vi hade inte haft kontakt sen dess men vi kände ändå igen varandra. Äntligen kändes livet så bra men samtidigt gjorde så mycket ont.

2015

Jag hängde på festivaler och jag blev vegan. Man kunde hitta mig i Vitabergsparken när det var soligt och när det var regnigt gick jag runt i gul regnjacka och gula gummistövlar. Jag åkte på Emmabodafestivalen och jag drack drinkar ur en ananas på valborg sen färgade jag håret rosa ännu en gång. Jag började plugga på folkhögskola och åkte till Göteborg och gick på rave. Sen minns jag inte så mycket mer.

2016

Återigen ett år där mycket hände. Jag hamnade i Umeå på något vänster och hade kanske en av de svåraste tiderna i mitt liv en kort period men jag blev så kär i staden och bestämde mig för att flytta dit. Under sommaren hängde jag hemma i Stockholm och såg Lars Winnerbäck, åkte på Emmabodafestivalen och jag gick på en massa skogsfester med kompisar för att ta vara på sista tiden hemma. I augusti flyttade jag och Erika 65 mil hemifrån och började plugga på samma folkis. Någon vecka efter att vi hade flyttat matchade jag med Lars på tinder och jag skämtade om att vi skulle se Kents allra sista konsert tillsammans och det gjorde vi ju för vi blev tillsammans och blev sambos.

2017

Jag var alldeles nykär och lycklig över att ha Lars i mitt liv. Bästa personen jag vet. Jag pluggade för att få min högskolebehörighet, höll på med Youtube och hängde med kompisar. Vi var i Stockholm på en fest med tema fisk så jag sminkade fiskfjäll i mitt ansikte. Lars dumpade mig och Jolina hämtade mig samma kväll och lät mig sova hos henne i några dagar och sen gick flyttlasset ner till Stockholm igen, men bara för en kortis för jag fick en tvåa uppe i Umeå och kunde fortsätta mitt liv som vanligt igen. Jag och Lars började ses igen och blev tillsammans, efter ett tag blev vi sambos igen och livet vart fint och precis så som det ju skulle vara. Och någonstans tror jag att tack vare att allting som hände faktiskt hände så fick jag en fantastisk vänskap med Jolina och mitt och Lars förhållande blev starkare. Vi kunde förstå varandra på ett annat sätt och förstod att det kanske ändå var meningen att det skulle vara vi två. Sen skaffade jag glasögon och sånt trist för att jag hade konstant ont i huvudet och det hjälpte väl.

2018

När 2018 började så var min plan att strunta i att göra färdigt min högskolebehörighet till 100% och istället läsa det lite på sidan av medan jag skulle läsa Färg och form i inredning istället i Vindeln. Det blev kortvarigt eftersom jag hade mycket panikångest och att pendla så långt i det iskalla norrlandsvintern var för mycket, men jag fick hålla på med keramik och det var så kul! Vill lära mig dreja igen ju! Jag hoppade till slut på den linje jag tidigare gått för att slutföra den och samtidigt jobbade jag på Max för att säkra min ekonomi inför sommaren och jag trivdes verkligen. En dag berättade Lars att han hade fått jobb i Stockholm och eftersom att jag ändå skulle bli klar med min högskolebehörighet så skulle vi flytta. Vi fick ett förstahandskontrakt och den 28 maj flyttade vi till Stockholm. Jag sökte till olika universitet och högskolor trots att min största dröm var att bli grafisk formgivare, det hade ju varit min målbild hela tiden. Jag kom in på estetikprogrammet och läste det och insåg att det inte alls var för mig, men jag fortsatte ändå. Jag var på Way out west och såg favoritband som jag älskat sen jag var tonåring och jag fick tag på min dröm, en monstera variegata och jag färgade mitt hår oranget och gillade det ändå.

Vi adopterade Pippi och Vinny eftersom att jag hade en stark längtan efter katt och jag är ju uppväxt med siames och oriental så det var ett självklart val. Mina små bebisar. <3

2019

2019 började med en svacka. Jag var utmattad och orkade ingenting. Jag hoppade av estetikprogrammet och läste strökurser på distans på olika universitet och samtidigt bloggade jag mycket och läste en distanskurs i grafisk design och reklam på Forsbergs. Min dröm var också att börja plugga grafisk design och reklam på heltid, ett helt program liksom och inte bara en kurs så jag sökte in till det programmet på Forsbergs skola och kom in! Under våren flyttade även min mamma hem till Åland igen och runt samma tidpunkt fick hennes katt Soshi somna in och det gjorde så så så ont för han hade varit i mitt liv i 12 år. Jag odlade mycket men i och med min utmattning orkade jag inte ta hand om den drömbalkong jag hade. Precis innan skolan skulle sätta igång var jag på event hos fina fina @artibus med en massa grymma tjejer. Sen började skolan och jag var så himla peppad och spänd. Under de första dagarna fick vår älskade oriental Pippi hjärtsvikt och det visade sig att hon hade en hjärtsjukdom som var långt gången, vilket man inte tidigare märkt. I november fick hon somna in och hela världen rasade, men jag var tvungen att fortsätta leva. Vi bestämde oss ganska snabbt för att skaffa en kattunge så att Vinny inte skulle bli ensam så i slutet på december hälsade vi på den lille och det känns så rätt. 2019 var jobbig och tung, så nu får väl ändå 2020 bli fantastiskt tycker jag.

Gillar

Kommentarer

Sabinakj
Sabinakj,
Det här var så intressant att läsa! Så mysigt på någotsätt! Hoppas ditt år blir bra fina du <3
nouw.com/sabinakj
happyM
happyM,
❤️❤️❤️❤️❤️
nouw.com/happym
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh men alltså jag verklgien älskar att du lägger ner så mycket tid på dina inlägg, man blir hur inspirerad som helst av din blogg och man ser så tydligt att du brinner för det du gör vännen min. Det är så intressant att läsa! Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr