en liten resa genom 2020 / del ett.

I år har jag knappt skrivit här. Ibland, men inte speciellt ofta. Kan ångra det lite eftersom att det kommer eka tomt i arkivet. Men här är i alla fall en liten resumé av mitt 2020.

januari.

I januari tog jag knappt några bilder, men enligt min telefon gjorde jag öletiketter som en skoluppgift. Vi läste även asymmetrisk typografi och gjorde layouts analogt. Det var spännande! Men finast av allt var när vi hälsade på Lykke hos hennes uppfödare. Då var det bara en månad kvar innan hon skulle flytta hem till oss.

Februari.

I februari tog Elin med mig på kattcafé och det var så så så mysigt. Jag fyllde tjugosex och min mamma kom hit på min födelsedag. Vi åt halloumitacos och drack bubbel. Det var den enda gången jag träffade henne under 2020.

Jag fick för mig att pierca septum igen. Identitetskrisen var på topp och eftersom att jag har haft septum ca hela min tonår och mitt vuxna liv kände jag att det var dags att köra.

Lykke flyttade äntligen hem till oss och i skolan hade vi en kurs i UX-design där vi skulle göra en hemsida eller app för staycation. Min hemsida handlade givetvis om platser med växter.

Mars.

Inser att mars inte var så händelserik. Minns att sista gången jag satte min fot på Forsbergs var den tionde mars, sen blev all undervisning på distans.

Jag blev trött på mitt röda hår och började bleka det och när jag inte pluggade så satt jag med arbetsprover till Berghs eftersom att jag ville utmana mig själv och se om jag ens skulle kunna komma in.

april.

I april hängde jag mest hemma. Jag började min praktik på en designbyrå (där jag fortfarande frilansar lite). Lykke och Vinny blev bästisar och jag fick ett mail om att jag fått en tid för intervju till Berghs. Så här satt jag och var livrädd och nervös och hoppades på att kunna göra ett så vettigt och bra intryck som möjligt. En obligatorisk Photo Booth-bild innan.

Maj.

I maj spelade jag Animal Crossing under varje paus jag tog. Varje morgon. Varje kväll. Det blev varmare och jag började gå i mina Vans och blommiga klänningar. Jag tog fram en grafisk identitet för ett blomföretag och en dag åkte jag in till gamla stan för att fotografera blommor. Superfint var det! Vi fick veta att vi hade fått en lägenhet i Barkarby som ju skulle bli mycket närmare till stan än vår lägenhet i Kungsängen och vi var peppade!!

Och juste. Jag köpte en ritplatta med skärm!! Den är numera min bästis.

juni.

I juni började jag hänga mer fysiskt på min praktikplats. Lite mer än en månad sen Berghs-intervjun hade gått och jag pratade med min mamma i telefon som undrade om jag hade hört något. Nä sa jag och precis då ringer ett nummer jag aldrig sett förut. Jag fick veta att jag hade kommit in på Communication Design och min dröm var plötsligt uppfylld. Så jag hoppade av Forsbergs men fortsatte på min praktik.

I mitten på juni skulle jag och Erika ha varit i Göteborg för att se Håkan Hellström men av obvi anledningar så ställdes det in men vi drack bubbel och skreksjöng på hennes balkong istället. En annan kväll hängde jag hos Ronja på en spel- och drinkkväll. Sen började vi flyttpacka eftersom att flyttlasset skulle gå den första juli.

Och det var första delen av mitt 2020. <3

Gillar

Kommentarer

stonefox
stonefox,

ursäkta!!! hur gullig är inte du på photo booth-bilden!!! och så mysigt inlägg <3

nouw.com/stonefox
joywesterberg
joywesterberg,

men åh!! bästa nina! <3

nouw.com/joywesterberg