Tankar om att vara tjock

Under hela min uppväxt har jag tampats med mitt utseende, just för att jag aldrig någonsin varit normsmal.
Jag har konstant fått höra att jag borde gå ner i vikt, att jag skulle bli så mycket snyggare om jag gick ner i vikt och att vem som helst skulle kunna bli kär i mig, om jag gick ner i vikt. Min kropp är INTE till för att tillfredsställa någon annan. Vuxna i min omgivning har pratat högt om dieter, jag har blivit påtvingad olika dieter som barn, just för att vuxna runtom mig gick på dessa dieter.
Är det inte helt sjukt att vuxna människor lätt triggar igång en ätstörning hos barn? Det var det som hände mig. Jag utvecklade bulimi. Problemet var att ingen tog mitt sjuka beteende på allvar, för att jag var tjock. Inte ens vården tog min osunda relation till mat på allvar, för "det var ju bra att jag gick ner i vikt". Jag blev under en tid mobbad och vuxna personer sa till mig att det var för att jag var tjock, om jag skulle gå ner i vikt kanske det skulle sluta. Hur kan man säga så till ett barn? Att det är dens fel att den blir mobbad, att det är den personen som måste ändra sig när det verkligen inte är så?

När man går ner i vikt som tjock får man oftast höra att man är så duktig och att man har blivit så snygg/fin/vacker, det är ofta ingen som tänker på att det kanske ligger någonting bakom det, som t.ex en ätstörning. Är inte det helt sjukt?
Jag har aldrig fått höra att jag har blivit snyggare för att jag har gått upp i vikt.

Att vara tjock behöver inte betyda att en är ohälsosam precis som det inte behöver betyda att man är hälsosam för att man är smal. Varje gång jag tar upp detta så blir folk upprörda och förminskar mig. Varför är det så? Varför blir folk provocerade av min och andras kroppar? Varför ska jag skämmas för att jag inte är smal?
Bara för att jag är tjock äter jag inte en massa skit, snarare tvärtom faktiskt. Jag äter för det mesta relativt ren mat, men om jag inte hade gjort det, så hade det inte spelat någon roll ändå. Ät vafan du vill!

Jag är så mycket mer än bara tjock, alla som är tjocka är mer än bara tjock.
Det finns så många grymma egenskaper jag besitter som folk inte bryr sig ett dugg om, jag får heller inte vara nöjd över min kropp eller tycka om den. Men det tänker jag göra ändå. Jag är tjock och det får folk helt enkelt leva med, när jag vill ändra på min kropp så gör jag det för att JAG vill. Jag har slutat lyssna på vad samhället har att säga om min kropp, för ingen har rätt att döma den och säga hur jag borde se ut.

#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer

louisemellqvist
louisemellqvist,

Så otroligt bra inlägg!! < 3

nouw.com/louisemellqvist
Enylja
Enylja,
💖🙌🏼
nouw.com/enylja
kattufo
kattufo,
Enylja
Enylja,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229