Att uppskatta det lilla

God morgon måndag! 🌙
En ny vecka och en sprillans ny start, det är ju så himla härligt kan jag känna trots att jag helt ärligt inte är så taggad på den här veckan. Ja, ni har ju säkert förstått att jag är i en lite sämre period just nu men jag försöker trots allt vända det. Att kunna tänka positivt i dessa perioder är nyckeln för att ta mig ur det.

Jag tycker att vi kickstartar veckan i vanlig ordning!

enjoy the little things

Enjoy the little things

När jag hamnar i de sämre perioderna tycker jag att det är extra viktigt att fokusera på det lilla i vardagen som gör en lycklig istället för att tänka allting i en helhet. Att bara andas och ta det lugnt i soffan en kväll tillsammans med en favoritperson eller att strosa runt i hemmet bland växterna och fixa med dom. Det kan vara precis vad som helst egentligen, som gör en lycklig och lite extra glad.

Det är så lätt hänt att en bara fastnar i alla negativa tankar vilket speglar av sig på hur en ser på sitt liv. Av egen erfarenhet vet jag att jag kan se mitt liv som dåligt och trist när jag tänker negativt om precis allting, trots att mitt liv inte är så illa trots allt. Det i sin tur leder till att jag hamnar i ett ännu mer negativt tankemönster, men om en finner de små guldkornen som gör vardagen lite extra fin och fokuserar på det för en stund kan den negativa energin vändas till bra energi och en ny drivkraft. Det gäller att finna en balans och inte tappa greppet helt. Det måste jag påminna mig själv om en måndag som denna.

Gillar

Kommentarer

Michelle,
Bra skrivet! 😊
www.kellymichelle.se
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack! 💞
nouw.com/joywesterberg
isabylund
isabylund,
Så jäkla klok sammanfattning av vad det handlar om! Fokusera på det som är bra, även om det är "småsaker" eller sånt man nästan tar för givet. Har man en dålig dag ska man också planera in något man ser fram emot eller mår bra av, även om det "bara" är extragod middag eller en kaffe med en vän efter jobbet. KRAM <3
nouw.com/isabylund
joywesterberg
joywesterberg,
Tack fina du, blir så glad av din kommentar! 💞 Du har så himla rätt, småsaker i vardagen är så viktiga när en är nere. Kram!
nouw.com/joywesterberg