Att ha koll på sina sociala medier

Hej fina ni! Och glad alla hjärtans dag, ska ni fira idag? 💕 Jag och Lars ska nog inte göra det vad jag vet, men jag har däremot en present till honom som måste färdigställas idag! Spännande.

Jag tänkte prata lite om att få koll på sina sociala medier med hjälp av sin bullet journal - man kan såklart göra detta utan en bullet journal, i vilken kalender som helst egentligen - eller bara på papper, telefon, you name it!
För är det någonting som jag är en hejare på så är det att ha tusen idéer men dom försvinner lätt ur huvudet. Som bloggidéer till exempel, jag kommer på en grym idé och den idén flyger lätt iväg om jag inte har någonstans där jag kan skriva ner det.

För någon vecka sedan valde jag att göra ett uppslag nästan längst bak i min bullet journal som skulle vara ett uppslag för just mina sociala medier, med mest fokus på blogg och youtube (för ja, jag ska komma igång där med igen) där jag kan skriva ner det jag vill och ska göra, mina mål månadsvis osv.

Det här fick bli som en "framsida" på hela kalaset och för att lättare hitta dit så satte jag även dit en tejpbit på kanten. Supersmidigt om man vill hitta någonstans snabbt!

När man vänder blad så kommer vi till mina mål med bloggen, månad för månad till och med augusti. Där tänkte jag att jag månad för månad skriver ner mina mål för bloggen för att sedan kunna se om jag uppnått dom eller inte, istället för att lägga dom enbart i mina monthly spreads, hit hittar jag snabbt!
Bredvid mina mål så har jag en instagram tracker som fungerar som så att jag fyller i när jag nått ett visst antal följare - just denna tracker är till för min växtinstragram och inte mitt huvudkonto, eftersom att jag för det mesta använder växtkontot och inte fokuserar på att få mitt huvudkonto att växa just nu. Med hjälp av detta så får jag koll på hur snabbt jag uppnår följarantalet jag vill nå och jag får helt enkelt en bättre överblick än vad jag annars har!

Jag ska även fixa en tracker för YouTube, men det får ni se vid ett senare tillfälle, även en sida för instagram hashtags, en inte så nödvändig sida kanske, men ett bra komplement till att öka följare och att ha koll på alla relevanta hashtags är omöjligt för en tankspridd person som jag!

Ett uppslag senare så kommer vi till det egentligen bästa med hela grejen. Jag har valt att skriva upp de kategorier jag vill fokusera på här på bloggen (det är såklart fler än dessa), där en halv sida är inläggstips ifall jag får bloggtorka och andra halvan som är återkommande inlägg, som en serie kan vi säga! Sen är det även de vanliga kategorierna där jag skriver ner mina idéer till inlägg som jag vill dela med mig av. Och samma sak kommer jag att göra för YouTube för att ha koll på vilka videos som ska spelas in osv!

Som komplement använder jag mig även av mina anteckningar i telefonen för att skriva ner idéer när jag är på språng och inte har min bullet journal tillgänglig för att sedan skriva in det när jag har möjlighet. Men det här är utan tvekan ett bra sätt att få lite struktur på sina sociala medier, man får större koll på dom och har ett ställe att samla alla mål på! 🌻

Hur får ni bäst struktur och koll på era sociala medier?

#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer

emiliakarolina
emiliakarolina,
Bra tips!! Är den sämsta på att planera inlägg, skulle gärna lägga ner mer tid på det men hinner inte riktigt... men, hälsan kommer först💗 Kram!!
nouw.com/emiliakarolina
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, ibland går det ju bara inte att planera. Som sagt, hälsan kommer först! 🌸💕
nouw.com/joywesterberg
MiHome
MiHome,
så himla bra tips! och jag älskar hur du textar och illustrerar dina bilder. så duktig! 😍🤗
nouw.com/mihome
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, tack vad glad jag blir 🌸😻
nouw.com/joywesterberg
IP: 82.99.3.229