Att få motivation till studier

Varje ny delkurs på min utbildning gör mig alltid så himla taggad, jag införskaffar nytt block för att alltid få en fräsch start, jag är så otroligt intresserad av allt och tycker att det mesta är så kul. Men i princip varje gång så halkar jag efter redan efter halva delkursens gång. Alltid.

Just nu har det ju dock varit fruktansvärt mycket som skett runtom i mitt liv. Jag har lärt känna våra katter genom att ha konstant kattgos, jag har varit på introduktion på Hemtex och jag har väl mer eller mindre hamnat i någon trist period av stress och den årliga vinterångesten.

Hur hittar jag motivation?

Jag kämpar fortfarande med motivation när det kommer till studier, för även om det är någonting som är intressant så kan jag lätt tappa motivationen, men jag har ändå hittat ett gäng knep för att motiveras!

🌿Jag pluggar i 30 minuter och tar sedan en paus - genom att göra det så vet jag när jag får göra annat för en liten stund. Oftast försöker jag att ställa mig upp och röra lite på mig, då orkar jag ofta sitta i 30 minuter till för att sedan repetera.

🌿Ta längre pauser - förutom de korta pauserna så är det så himla viktigt med lite längre pauser. Ta frisk luft är himla härligt, någonting jag själv däremot måste bli bättre på. Ofta fastnar man och stirrar sig blind ändå vilket inte hjälper en i slutändan.

🌿Jag delar upp allting och planerar vad jag ska läsa och när, struktur! - då blir det små milstolpar för varje liten del och plötsligt känns det inte så svårt att ta sig igenom den stora högen av plugg trots allt.

🌿Jag försöker starta morgonen tidigt - även fast jag inte har någon tid att passa så försöker jag att ta mig upp i tid, för jag är så himla seg på morgonen. På så sätt kommer jag igång och kan planera min tid på ett bättre sätt. Jag menar, jag har väl ändå turen att ha en sambo som går upp väldigt tidigt, jag har oftast rätt svårt att somna om ändå.

🌿Jag lyssnar på himla peppig och bra musik - på så sätt blir jag automatiskt mer motiverad, detta gäller mycket i vardagen rent generellt, musik får mig alltid motiverad till trista sysslor, det blir så mycket härligare!

Nu ska jag fortsätta kämpa mig igenom Immanuel Kants första kritik, som tur är så är det bara förorden som ska läsas så ca 30 sidor. Men det är 30 tunga sidor. Livet som student hörni, men deadlinen måste följas och på fredag ska en pm-uppgift in, aaaahh! Stressen.

Hoppas ni har det mindre stressigt och inte ligger efter lika mycket som jag gör, när ska jag lära mig att inte prokrastinera? 📚

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Toppentips!! Och växten <3<3<3
nouw.com/lifeofkile