Alla hjärtans dag + recept

Igår var det ju alla hjärtans dag, jag antar bara att ingen har missat det, haha.
Jag brukar inte göra världens grej utav den dagen, mest för att det är så viktigt för mig att visa min uppskattning och kärlek till min sambo, mina vänner och min familj alla dagar om året genom små personliga och fina gester, men igår passade jag på trots allt att överraska Lars med middag och med tända ljus. Inte nog med det så gjorde jag en present till honom som jag har hållit på med i ett år egentligen! Och lyckan i hans ögon alltså, wow. 💕

Jag har ju i någon vecka nu tänkt göra kikärtsbiffar men det har ju liksom inte blivit av, men den här veckan bestämde jag mig att det måste ske, suget tog liksom över. Vi har så mycket torkade kikärter hemma, en superbra grej för det är så himla billigt och det blir så mycket av det - även fast det tar tid så är det värt det på alla möjliga sätt.

Jag passade på att duka och göra allting klart tills han skulle komma hem och jag hann precis i tid! Det fick bli rotfrukter till som jag rostade i ugnen med lite lite olja och med lite salt och peppar. Det är en riktig favorit hos oss båda!

Och här är kikärtsbiffarna - ren och skär magi. Dom blev verkligen så himla goda, det bara smälte i munnen och gissa vem som fick resterna till lunch? Jo jag!

Recept:
Ca 400 gram kikärtor (jag höftade mest)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Persilja
Vatten
Maizena (typ en msk, liiite mer kanske)
Potatismjöl
1 krm peppar
½ tsk salt

Jag hackade upp allting och blandade det i en mixer.
Med potatismjölet och maizenan höftade jag mest eftersom att jag använde det som bindning istället för ägg, så kör på känsla!
När allting är en smet så formade jag dom till biffar och 8 stycken blev det.
Stekte dom på ganska hög värme till en början i lite rapsolja, mest för att dom skulle hålla ihop bättre vilket dom också gjorde!

Och alltså woooow, detta blev hur bra som helst. Kikärtsbiffar är så himla enkelt och så himla gott. Jag älskar det!
Hur firade ni alla hjärtans dag? ❤️

#nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,
Det låter som en riktigt mysig kväll och kikärtsbiffarna ser så spännande ut. Det har jag aldrig smakat så får ta och laga det någon dag. Tack för receptet💓
nouw.com/starkareändutror
joywesterberg
joywesterberg,
Åh, det tycker jag absolut att du ska göra! 🌻
nouw.com/joywesterberg
janielindahl
janielindahl,

Åh! Äntligen fick jag se de kända kikärtsbiffarna 😃 Tack för receptet vackra du 💖

nouw.com/janielindahl
joywesterberg
joywesterberg,
Haha, jaaa äntligen! Så himla goda. 🌸
nouw.com/joywesterberg